search
top

St. Justin Sieraden – Creaties met een hanger van St. Justin

Altijd ben ik op zoek naar hoogwaardige, sprekende en mooie hangers om mijn creaties mee te verfraaien. Graag bied ik ook iets van hoogwaardige kwaliteit, mooie handgemaakte hangers uit de UK, ook wel bekend als St. Justin. Door de hanger te voorzien van een handgemaakte ketting, heb je altijd iets unieks om je nek. Ik heb de serie van deze sieraden “St. Justin Sieraden” genoemd. Deze serie bestaat uit een combinatie: de hoogwaardige hanger van St. Justin is gecombineerd met een creatieve creatie. Door deze twee elementen te verbinden ontstaan er mini kunstwerkjes. St. Justin is het merk van handgemaakte sieraden uit hoogwaardig pewter, gemaakt in Cornwall (UK). Voor meer informatie over deze hangers zie www.stjustin.co.uk/

CC-0261 Ancient Axe – niet meer beschikbaar

img_8140Deze stoere ketting bestaat uit een hanger van een Labrys (Dubble Bijl met maanvormige bladen). De ketting is opgebouwd uit glaskralen en zwart cocos.  Een labrys is een ceremonieel symbool in de vorm van een dubbele bijl. De dubbele bijl werd vroeger gebruikt als werktuig, wapen en bij het offeren van dieren. Al in voorhistorische tijden geheiligd vanwege de associatie met de hemel – en weer goden. De Labyrs zou ook bij de standaard wapenuitrusting horen die de Amazonen gebruikten.

De beiden scheden zijn halve maanvormig geslepen, waardoor dit symbool ook een sterke verbinding heeft met de maan. Symboliek van de maan: Gevoelens, emotie, ontvankelijkheid, voedend.

Bij het maken van deze ketting voelde ik de kracht maar ook de tederheid van dit symbool. Door de sterke kracht die dit sieraad uitstraalt kan het je helpen als je je onzeker voelt of als je gewoon een steuntje in de rug wilt hebben.

Er is ook een bijpassende armband beschikbaar (CC-0262), deze is los te verkrijgen voor €8,50.  img_8143

 Meer foto’s staan hier

CC-0284 Interlacing Triscele – €37,50 (Met een St. Justin hanger t.w.v. 28,50 euro)

CC-0284-Interlacing-Triscele-2Deze St. Justing hanger van een Triscele is voorzien van een mooi lichtblauw koord. Na de Keltische diamantknoop volgen nog twee grote glazen kralen en enkele metalen tussenzetsels. De ketting is in lengte verstelbaar.

De Triskel of Triscele is een oud Keltisch symbool wat staat voor de drie-eenheid verleden, heden, toekomst.

De Keltische diamantknoop is een oude techniek waarbij de knoop zoveel kanten heeft dat het net een diamCC-0284-Interlacing-Triscele-3ant lijkt. De Keltische knoop staat symbool voor geen begin en geen einde wat kan duiden op een oneindige verbinding.

De kleur lichtblauw staat symbool voor het keelchakra en helpt met aandachtig luisteren en overtuigend spreken.

Overige Sieraden met St. Justin Hangers, gemaakt in Opdracht:

CC-0259 Anke’s Celtic Cross – niet beschikbaar (Gemaakt in opdracht)

CC-0259-ankes-celtic-cross-1Deze witte ketting bestaat uit een hanger met een Keltisch Kruis, met in het midden een regenboog maansteen. De ketting is opgebouwd uit glaskralen en crystal.

Het Keltische kruis symboliseert de brug naar hogere energieën en niveaus van het bestaan. Het vertegenwoordigt de relatie tussen het hemelse rijk (verticale as) en het aardse niveau (horizontale as). De cirkel rond het kruis symboliseert zowel het Grote Wiel van het Leven als de zonne-energie.

Regenboog Maansteen heeft een sterke connectie met de maan en vrouwelijke energie. De steen bevordert de intuïtie en vruchtbaarheid en heeft een kalmerende werking op het gevoelsleven.  De steen heeft een sterk effect op slaap en dromen en helpt bij slapeloosheid en helpt om dromen beter te herinneren. Fysiek werkt maansteen ontgiftend en activeert de pijnappelklier en zorgt hij voor evenwicht in het hormonale stelsel.

CC-0258 Ellen’s Kells key spiral – niet beschikbaar (Gemaakt in opdracht)

CC-0258-Ellens-Kells-key-spiralDeze hanger met Triskel is voorzien van een leren koord en een ronde amethist kraal die deze twee verbindt. De Triskel is een oud Keltisch symbool wat staat voor de drie-eenheid verleden, heden, toekomst.

Amethist maakt je hoofd helder en geeft inzicht in je gedrag en in de keuzes die je maakt en helpt hierdoor slechte gewoontes en verslavingen erkennen en achter je laten. Het geeft ook inzicht in gevoelszaken en kan helpen bepaalde ervaringen een plaats te geven, waardoor je bij de verwerking van emotionele pijn, trauma’s en verlies en rouw naar een volgend stadium geholpen wordt.

Wil je ook een persoonlijk St. Justin sieraad? Op dit moment heb ik nog diverse hangers op voorraad, waaronder een zeemeermin met parel; een chakra hanger; een “Moonburst pendant” met Labradoriet; een bindrune Peace/happiness; en nog een Kells key spiral (zoals de hanger hierboven). Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.

Bedankt voor het lezen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

top