search
top

Bomen

Heb besloten een mooie reeks bomen-kettingen te maken met hangers van, je raad het al, bomen. Ik wilde daarbij wel verschillende materialen hangers gebruiken, om zo elke boom zijn eigen energie mee te geven.

de Boom des Levens – in de Noorse mythologie ook wel Yggdrasil genoemd. “Yggdrasil is de levensboom en kennisboom, het symbool van de eindeloos vertakte vorm van dat wat is. Tegelijk draagt en verbindt hij de werelden als wereldas (axis mundi). Deze toont tegelijk de weg naar het hogere, de weg die de sjamaan volgt om in het gebied van goden en geesten te komen. Hij reikt van de onderwereld dwars door de mensenwereld naar de wereld van goden en helden. ” (Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Yggdrasil)

de eerste boomketting is al klaar – met een prachtige handgemaakte hanger van keramiek, gemaakt door Gnoom Artful Things.

Ceramic Tree

Deze hanger is gemaakt van Keramiek, geglazuurd in lichtbruine en groenige tinten. Deze tinten heb ik ook in de ketting laten terugkomen. Gebruikte edelstenen zijn Labradoriet, Rutielkwarts en Tijgeroog van mooie kwaliteit. De overige kralen zijn hout- en glaskralen.

img_5596

Labradoriet is een spirituele en beschermende steen. Labradoriet geeft kracht, vermindert angst en geeft zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen.  De steen maakt contact met het onderbewuste en brengt vergeten herinneringen boven. Het versterkt de intuïtie, stimuleert fantasie en creativiteit en helpt ideeën te ontwikkelen. Rutielkwarts werkt kalmerend en opbeurend. Staat sterk voor eigenliefde, hoop en oprechtheid. Tijgeroog  beschermt tegen negatieve invloeden van buitenaf en geeft inzicht in onszelf en anderen. De steen helpt om afstand te nemen, het overzicht te bewaren, informatie te integreren en je doelen te bereiken.

img_5597img_5604img_5598

De ketting is ongeveer 45cm lang, de afmeting van de hanger is ongeveer 5x4cm. De ketting weegt circa 65 gram.

Deze Ceramic Tree ketting is verkocht.

 Andere Bomenkettingen: Polymer Clay Tree, Green Polymer Clay Tree, Polymer Clay Swirl Tree, Golden Glory Tree, Metal & Stone Tree, Woden Pine Trees, Chained Metal Tree

 

One Response to “Bomen”

  1. PIXI schreef:

    ontroerend mooi… en 100% van toepassing op mijn pad van *NU*… thnx 4 creating @Gnoom en @Nasomari!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

top