search
top

Edelstenen en Kristallen

Vandaag heb ik gewerkt aan wat setjes gemaakt met (half)edelstenen die ik van de week heb gekocht bij de nieuwe tijdswinkel(NewAge)  bij ons in het dorp (nouja, technisch gezien is Geleen een stad, maar dat terzijde). Tijdens mijn bezoek daar viel mijn oog op wat armbandjes die nu zijn afgeprijsd, en dat bracht me op een idee. Er lag toevallig ook nog een losse kraal tussen, dus ik vroeg meteen of ze meer kralen hadden die ze verkochten. Ze ging het nakijken en de volgende dag kwam ik terug en zodoende kwam ik aan een bakje met halfedelstenen kralen die ik vandaag weer heb verwerkt in diverse sieraden.

 

Chalcedon

De basis voor mijn eerste setje bestaande uit een ketting, armband en oorbellen. De chalcedon steentjes heb ik afgewisseld met ondoorzichtige glaskralen in neutrale kleuren.

img_3375

Setje van oorbellen, armband en een ketting met Chalcedon.

Blauw Chalcedon is een steen met verschillende eigenschappen: het schept harmonie tussen geest, lichaam, emoties en ziel en is een steen die de geest openstelt voor nieuwe ideeën en nieuwe situatie helpt te accepteren. Blauwe chalcedon is gekoppeld aan het keel chakra. Het armbandje is elastisch, de ketting is afgewerkt met een sluiting.

 

Bergkristal, Rozenkwarts en Opaliet

Een armband met grote kralen van rozenkwarts en bergkristal, met daartussen ondoorzichtige glaskralen in de kleuren van de chakra’s, afgewisseld met kralen van Oplaliet. Om het af te maken heb ik  twee zilverkleurige kralen gebruikt die het geheel verbinden.

img_3380

Armbandje met grote kralen van rozenkwarts en bergkristal.

Bergkristal is een steen met enorme geneeskracht. De steen reguleert energie, absorbeert energie, geeft energie en slaat energie op naar gelang wat er nodig is in een bepaalde situatie. Omdat bergkristal zo neutraal en zuiver is, kan de steen opgeladen worden voor elke (energetische) werking en kan ook de werking van andere stenen versterken. Het beschermt de aura tegen straling, reinigt de chakra’s en brengt ze in balans. Mentaal bevordert bergkristal concentratie, helder denken, helpt om een neutrale en onpartijdige houding aan te nemen en om problemen op te lossen.
Rozenkwarts is bij uitstek de steen van het hart en de liefde. De steen werkt sterk in op het hart chakra en opent het hart om liefde te ontvangen en om liefde te geven. De steen trekt harmonieuze liefdes- en vriendschappelijke relaties aan en bevordert ook eigenliefde en zelfacceptatie. Rozenkwarts heeft een milde, zachte werking en werkt kalmerend bij verdriet en trauma’s en bevordert empathie, openheid en behulpzaamheid. De steen maakt ontvankelijkheid voor alle soorten schoonheid en stimuleert creativiteit en fantasie.

img_3381De kralen die ik ertussen heb gebruikt zijn in de kleuren van de chakra’s, afgewisseld met opaliet. Opaliet werkt verlichtend, opbeurend en maakt het hoofd helder. De steen geeft letterlijk en figuurlijk lucht en helpt je om je staande te houden in belastende situaties. Spiritueel helpt het je om goed geaard in een meditatieve toestand te komen. Lichamelijk verwamt opaliet het lichaam, het ontspant en maakt de spieren soepel. De steen heeft een positieve werking op de longen.

 

Amethist

Ten slotte heb ik nog een armband gemaakt met amethist, afgewisseld met witte glaskralen. Amethist werkt beschermend en zuiverend. Het maakt je hoofd helder en geeft inzicht in je gedrag en in de keuzes die je maakt en helpt hierdoor slechte gewoontes en verslavingen erkennen en achter je laten. Fysiek heeft amethist een positieve werking op de hersenen en het zenuwstelsel, hoofdpijn en migraine en slaapproblemen (zoals nachtmerries).

img_3385

Armband met Amethist en witte glaskralen

Zo, dat was alles voor deze week… of toch niet? heb nog gewerkt aan een ander setje, maar dat is nog even een geheim project.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

top