search
top

Edelstenen en hun betekenis

In mijn creaties gebruik ik regelmatig (Half) Edelstenen. Ik ben ervan overtuigd dat de bepaalde energie die de steen draagt, zijn drager kan helpen op hele diverse manieren. Iedere steen heeft zijn eigen specifieke werking. De stenen die ik regelmatig verwerk zal ik hieronder toelichten.

Agaat – Agaten zijn aardende stenen die een emotioneel, fysiek en intellectueel evenwicht scheppen. De steen, met zijn kalmerende werking, werkt langzaam maar geeft veel kracht. De vele lagen kunnen verborgen informatie aan het licht brengen.

Amethist – Een zeer krachtige en beschermende steen met een zeer spirituele vibratie. Het zet energie om in liefde. Het overwint verslavingen en mogelijke blokkades.

Bergkristal – Een steen met enorme geneeskracht en bij uitstek geschikt voor healings en energetisch werk. De steen reguleert energie, absorbeert energie, geeft energie en slaat energie op naar gelang wat er nodig is in een bepaalde situatie.

Blauwfluss – geeft kracht en energie. De steen geeft hoop, bevordert een positieve kijk op het leven en werkt opbeurend. Hierdoor heeft het een positieve uitwerking op depressies. Het bevordert individualiteit en ambitie en helpt je om je te doelen te bereiken.

Carneool – Aard en verankert u in de huidige werkelijkheid. Deze stabiliserende steen heeft veel energie, bevordert het herstel van vitaliteit en motivatie en stimuleert creativiteit.

Calcedoon – De steen maakt sociaal, optimistisch, vrolijk, creatief, open, enthousiast en bevordert saamhorigheid in groepen. Chalcedoon geeft zelfinzicht, zelfvertrouwen en bevordert hiermee het vermogen om weerstanden te doorbreken en veranderingen te accepteren.

Lapis Lazuli – Het bevordert spirituele kracht, spirituele vaardigheden, astraal reizen, verlichting, wijsheid en geeft innerlijke rust en vrede. De steen maakt eerlijk, oprecht en helpt innerlijke waarheid vinden en deze accepteren. Het helpt je jezelf zijn en je eigen weg bewandelen.

Opaliet werkt verlichtend, opbeurend en maakt het hoofd helder. De steen geeft letterlijk en figuurlijk lucht en helpt je om je staande te houden in belastende situaties. Spiritueel helpt het je om goed geaard in een meditatieve toestand te komen.

Rozenkwarts – De steen werkt sterk in op het hart chakra en opent het hart om liefde te ontvangen en om liefde te geven. De steen trekt harmonieuze liefdes- en vriendschappelijke relaties aan en bevordert ook eigenliefde en zelfacceptatie.

Tijgeroog – De steen beschermt tegen negatieve invloeden van buitenaf en geeft inzicht in onszelf en anderen. De steen helpt om afstand te nemen, het overzicht te bewaren, informatie te integreren en je doelen te bereiken.

Toermalijnkwarts – De steen aardt en brengt balans in lichaam en geest en zet negatieve energie, gedragspatronen en gedachtes om in positieve. Toermalijn reinigt het aura en het lichaam en verwijdert negatieve energie.

 

Voor meer informatie zie ook:

http://www.edelstenenenmineralen.nl/

De kristallengids – Judy Hall (ISBN: 9789059203389)

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

top