search
top

Glasketting Hera

Voor deze glasketting heb ik me laten leiden door glas en kleur. De regenboogkleuren met hun speelse elementen geven een prachtig resultaat met een speels, kleurrijk gevoel dat blijft hangen. Een ketting om blij van te worden!

Gebruikte symboliek: Hera – godin van het huwelijk

Van alle godinnen had Hera het duidelijkst positieve en negatieve kenmerken. Zij verenigt twee tegenovergestelde aspecten in zich: in plechtige rituelen werd ze vereerd en aanbeden als een machtige huwelijksgodin, maar daarnaast werd ze ook afgeschilderd als een twistzieke, wraakzuchtige en jaloerse feeks.De Hera vrouw van nu vertegenwoordigt in een vrouw in de eerste plaats het verlangen om een echtgenote te zijn. In het leven van Hera draait alles om haar man. Hera geeft een vrouw het vermogen om een band aan te gaan, trouw te zijn en moeilijkheden samen met haar partner op te lossen. Ze bindt zich onvoorwaardelijk.

Kleurrijke glaskralen en een hanger van de Godin Hera zijn de basis voor deze Glasketting.

 

Epiloog

Deze ketting heb ik impulsief weggegeven op het Lorelei festival. Dit is een van de creaties waar ik erg trots op ben, daarom draag ik deze ook graag. Zo ook op Lorelei. Na drie dagen intensieve workshops en het leren kennen van leuke mensen stonden we bij het afbreken van de tent nog even na te genieten met ‘de buurvrouw’ uit het tentje naast ons. Ik was haar ketting aan het bewonderen, met een hanger van de maagd Maria, of iets wat daarop leek. Ze zei echter dat het niet meer helemaal bij haar paste en dat ze er eigenlijk niet zoveel meer mee had. Het gebeurde gewoon, ik deed de ketting af, deed hem om haar nek, en gaf haar zo meer kleur en ze was er zo ontzettend blij mee. Dat vind ik gaaf. Volg je intuïtie, volg je hart en zo kun je mooie dingen delen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

top